De tuin in mei & juni 2019

De tuin in mei & juni 2019

De tuin in mei & juni 2019


De tuin in mei - juni 2019

WZC Groenhof - Dagcentrum Intermezzo

De tuin tijdens de maand mei - juni:

Wanneer we WZC Groenhof binnenkomen worden we verwelkomd door de prachtige paarse kleur van de sierui - Allium ‘Globemaster’. De eilanden springen onmiddellijk in het oog!
De eilanden die vorige maand werden ingepalmd door tulpen, maakten plaats voor de mooie bloemen van de sierui.
'De lente is hier'. Kleuren zien we tevoorschijn komen!

Binnenkort zullen de vaste planten de eilanden inpalmen met hun bloemenpracht.

De haagblokken die de inkom van het woonzorgcentrum links en rechts omarmen staan ondertussen fris groen. De Vogelkers en de Lindes staan in blad.

In de linkse binnentuin is de lente duidelijk voelbaar. Waar we tijdens de maand april nog konden genieten van de prachtige bloemenpracht van de Lampepoetserstruik, genieten we nu van talrijke planten die beginnen te bloeien.
De Geranium of ooievaarsbek ontluikt zijn eerste zachtroze bloemen. Wat verder zien we de Gillenia met roze-rode blad en roze bloemen. Maar de Eye-catcher van de binnentuin is toch de Cornus kousa ‘Milky Way’ met zijn prachtige crèmewitte bloemen!

Zeker een blik waard! Deze prachtige heester zal gedurende de volgende maanden nog verrassen.

Om de tuin nog beter te beleven werden de nieuwe tuinmeubelen geleverd. Hierdoor word je als bewoner een belever van de tuin. Laat je wegdromen en geniet van de rust en gezoem van insecten.

De groene bosranden die de grenzen van de site omzomen zijn ondertussen al gegroeid. Wanneer je rondwandelt vallen de grote bloemen van de Viburnum opulus op.

Viburnum opulus of Gelderse roos is een heester met grote bloemen die later rode besjes zullen vormen.

Kleuren en bloemenpracht nemen de grote parkzone stilletjes aan volledig in.
Van de éénjarige bloemen, zoals de klaproos, de korenbloem, de bolderik, de gele ganzenbloem,… kan je op dit moment ontdekken in de parkzone.

Laat je deze maand maar eens extra verleiden tot het ontdekken van de natuur. Zit en ontdek hoe mooi de natuur kan zijn...

Tot zover deze update voor deze maand!

Wordt vervolgd…